Χωρίς ταξί η Αττική σήμερα και αύριο: Τι ισχύει για την Πέμπτη 07/12

Χωρίς ταξί η Αττική σήμερα και αύριο: Τι ισχύει για την Πέμπτη 07/12
48ωρη απεργία για ταξί της Αττικής. Εν αναμονή της απόφασης για την Πέμπτη. Τι ισχύει για την υπόλοιπη χώρα.

Απεργούν σήμερα οι οδηγοί ταξί της Αττικής, με τους συναδέλφους τους σε Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα να συνεχίζουν για δεύτερο 24ωρο την απεργιακή κινητοποίηση. 

Η Αττική μετά την απόφαση του Συνδικάτου δεν θα έχει ταξί στους δρόμους σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, όπως και αύριο, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου. Οι αυτοκινητιστές απεργούν για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, τότε η απεργία θα συνεχιστεί.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα, η απεργία στα ταξί θα συνεχιστεί έως και τις 5 το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.

Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινούνται κανονικά.

«Αλλαγές για τα ταξί, διαφορετικά δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα»

Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση εξαθλιώνει τον κλάδο των ταξί και μας βγάζει εκτός επαγγέλματος, ανέφερε χθες, κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Σεραφείμ Κασιδιάρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

«Καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Δεν είδαμε καμία βελτίωση στο νομοσχέδιο. Το ταξί έχει πάρα πολλές εξαιρέσεις. Η τριετία στα ταξί δεν μπορεί να δουλέψει. Το ίδιο δουλεύει και αυτός που δουλεύει για πρώτη μέρα ταξί και αυτός που δουλεύει 40 χρόνια. Στην πιάτσα κάθονται και οι δύο. Δεν μπορεί αυτός που έχει περισσότερα χρόνια δουλειά, να θεωρείται ότι δουλεύει καλύτερα, ότι είναι πιο καλός οδηγός, για να τον πάρει ο πελάτης» είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

  • Εμφανίσεις: 3

Astronio - The 2Night Show: Πρέπει ο κόσμος να βάλει την επιστήμη στη ζωή του

Astronio - The 2Night Show: Πρέπει ο κόσμος να βάλει την επιστήμη στη ζωή του
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε τον viral αστροφυσικό  Astronio στο The 2Night Show το βράδυ της Δευτέρας 4/12.

Ο Παύλος Καστανάς ήταν καλεσμένος στο The 2Night Show τη Δευτέρα 4/12 και είναι ο viral αστροφυσικός γνωστός με το όνομα Astronio από τα βίντεο που δημοσιεύει.

Μετά από τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ και το μεταπτυχιακό του στην Αγγλία, ο στόχος του είναι ένας: να εξηγήσει με απλά λόγια στο κοινό όσα γνωρίζει για το σύμπαν. Έχει γίνει γνωστός με το όνομα Astronio στον κόσμο του διαδικτύου, αφού όπως δηλώνει είναι παιδί των άστρων

Μπορεί οι μαθητές του να τον ξέρουν ως Παύλο Καστανά εκείνος, όμως, έγινε γνωστός στον κόσμο του διαδικτύου ως παιδί των άστρων. Υπάρχει εξωγήινος πολιτισμός που μπορεί να φτάσει στη Γη; Θα τον ρωτήσει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και θα του απαντήσει πως θα το ήθελε πολύ. Ενώ μιλά για τις μελέτες που έχουν γίνει για την κατοικήσιμη ζώνη των πλανητών.

Ο Astronio δεν δέχεται ότι η αστρολογία επηρεάζει τη μοίρα των ανθρώπων. Αμφισβητεί κατηγορηματικά το γεγονός πως η ημερομηνία γέννησης κάποιου παίζει ρόλο στον χαρακτήρα του. Η επιστημονική μέθοδος έχει καταρίψει τις θεωρίες των αστρολόγων.

Ο Astronio, δηλώνει στο The 2Night Show πως η ομορφιά της επιστήμης είναι στην ανακάλυψη και όχι στην αποστήθιση. Ενώ θεωρεί πως αν δεν βάλουν οι άνθρωποι την επιστήμη στη ζωή τους, σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να καταλάβουμε τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούν. Ειδικά στον τομέα που έχει αναπτυχθεί η τεχνική νοημοσύνη σε τέτοιο σημείο, που επιβάλλεται να αποκτηθεί η κατάλληλη γνώση.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έθεσε το ερώτημα για τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι το 1969, όπου χρόνια μετά αποδείχτηκε πως ήταν ένα πλάνο γυρισμένο σε στούντιο. Σε αυτό το σημείο ο Παύλος Καστανάς είπε πως αυτό ήταν μέρος του ψυχρού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση. Χαρακτηριστικά είπε πως τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες έδιναν το 5% του προϋπολογισμού τους για τις αποστολές στο διάστημα, ενώ τώρα δίνουν μόλις το 0,4%.

Για τον φόβο που προκαλεί μια πιθανή πτώση μετεωρίτη στη γη και τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει, λέει πως πλέον υπάρχει ο τρόπος να αντιμετωπιστεί η πτώση μετεωριτών στη Γη. Την τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν το 1908.

  • Εμφανίσεις: 3

Χάρης Χιώτης - The 2Night Show: Μεγάλωσα σε γραφείο τελετών, μάζευα εκεί τους φίλους μου

Χάρης Χιώτης - The 2Night Show: Μεγάλωσα σε γραφείο τελετών, μάζευα εκεί τους φίλους μου
Ο Χάρης Χιώτης μίλησε στο The 2Night Show για τους ρόλους του στην τηλεόραση και στο θέατρο, καθώς και το σενάριο της ταινίας «Κουραμπιέδες με χιόνι».

Ο Χάρης Χιώτης ήταν καλεσμένος στο The 2Night Show τη Δευτέρα 4/12 και μίλησε για τις δουλειές που έχει κάνει μέχρι τώρα και για το σενάριο της ταινίας «Κουραμπιέδες από χιόνι».

Ο  ηθοποιός συστήθηκε στο κοινό από τους ρόλους του στη σειρά «Μάνα εξ ουρανού», στα Νούμερα της ΕΡΤ1, στην «Τούρτα της Μαμάς», στα «Τρία Μίλια» και guest εμφανίσεις σε άλλα σίριαλ, όπως η σειρά «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα». Στην «Τούρτα της Μαμάς», παραδέχεται πως πήρε 8 κιλά από το φαγητό που έτρωγε στα γυρίσματα. Περιγράφει τα Νούμερα σαν μια αγκαλιά, αφού το περιβάλλον ήταν πολύ καλό στα γυρίσματα. Φέτος είναι ο τηλεοπτικός γιος του Αντώνη Καφετζόπουλου και της Λυδίας Φωτοπούλου στον Τρίτο Όροφο της ΕΡΤ1.

Μεγάλωσε στο Χαλάνδρι μαζί με την αδερφή του, Ανθή. Σαν μαθητής ήταν μέτριος, αλλά ζήτησε από τους γονείς του να τον αφήσουν να παρακολουθήσει μια δραματική σχολή. Ακολούθησε την αδερφή του στα θεατρικά εργαστήρια και η απόφαση μετά από αυτό ήταν ειλημμένη.

Τα παιδικά του χρόνια μάζευε τους φίλους του στο γραφείο τελετών που είχε ο πατέρας του: «Ήξερα τα κατατόπια», είπε γελώντας για το πρώτο επεισόδιο στα Νούμερα. Ενώ διηγήθηκε ιστορίες από το γραφείο τελετών, στο οποίο μεγάλωσε σαν να ήταν μια καθόλα φυσιολογική δουλειά.

Μετά τη σχολή ασχολήθηκε με τη θεατρική ομάδα που δημιούργησαν με την αδερφή του και παράλληλα δούλεψε σαν ντελίβερι με τα πόδια όμως, σε εταιρία catering, σε ηλεκτρολογικές εργασίες στο θέατρο. Παραδέχεται πως όλοι μέχρι να φτάσουν στο σημείο που θέλουν στη δουλειά τους, κάνουν διάφορες άλλες εργασίες.

Το 2007 βρέθηκε στον Λονδίνο και είχε ένα απίστευτο περιστατικό για την παράσταση «Άμλετ» που διαφημιζόταν με τον Τζουντ Λο. Όταν πήγαν με την παρέα του να κλείσουν τα εισιτήριά τους διαπίστωσαν πως η πρεμιέρα ήταν για το 2010.

Στο θέατρο έμεινε για δύο χρόνια στην παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους» και φέτος βρίσκεται δίπλα στη Σμαράγδα Καρύδη στο έργο «Η Μαριχουάνα της Μαμάς είναι η Καλύτερη», στι θέατρο Ήβη, όπου υποδύεται έναν αστυνομικό.

Ο Χάρης Χιώτης μίλησε για την πολυαναμενόμενη χριστουγεννιάτικη ταινία «Κουραμπιέδες από Χιόνι» στην οποία έχει γράψει το σενάριο μαζί με την αδερφής του, Αγνή Χιώτη, και τους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Γιάννη Τσιμιτσέλη.

  • Εμφανίσεις: 4

Χωρίς ταξί για 48 ώρες η Αθήνα - Κινητοποιήσεις για το φορολογικό

Χωρίς ταξί θα είναι σήμερα και αύριο (5 & 6/12) η Αττική ενώ από χθες Δευτέρα (4/12)  μέχρι και την Παρασκευή (8/12) σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν τα ταξί όλης της χώρας, αντιδρώντας…

Περισσότερα...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: CNN.gr


  • Εμφανίσεις: 16

Αποκάλυψη της Wall Street Journal για την επόμενη κίνηση του Ισραήλ στη Γάζα

Αποκάλυψη της Wall Street Journal για την επόμενη κίνηση του Ισραήλ στη Γάζα
Έτοιμο να πλημμυρίσει τα τούνελ της Γάζας το Ισραήλ - Για 16.000 νεκρούς μιλά η Χαμάς.

Το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει τα τούνελ που χρησιμοποιεί η Χαμάς στη Γάζα, φέρεται να σχεδιάζει ο στρατός του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Μάλιστα, ο IDF φέρεται να έχει ήδη εγκαταστήσει στη Λωρίδα της Γάζας σύστημα αγωγών. Στόχος του είναι να τις αχρηστεύσει και να αναγκάσει τους μαχητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ να τις εγκαταλείψουν.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές της στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στο δημοσίεμα της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρεται πως περίπου 20 ημέρες πριν ο στρατός του Ισραήλ ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αγωγών, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από τον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι.

Οι αγωγοί αυτοί θεωρητικά τού δίνουν τη δυνατότητα να διοχετεύει χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού κάθε ώρα. Αν ο στρατός του Ισραήλ προχωρήσει σε αυτή την κίνηση θα χρειαστεί κάποιες εβδομάδες για να πλημμυρίσει το περίπλοκο δίκτυο υπόγειων σηράγγων. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο εάν το Ισραήλ θα προχωρήσει στην κίνηση αυτή προτού αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι. Η Χαμάς έχει αναφέρει πως αιχμάλωτοι βρίσκονται σε «ασφαλείς τοποθεσίες και σήραγγες».

Το Ισραήλ φέρεται να ενημέρωσε τις ΗΠΑ για αυτή την κίνηση μαζί με την καταστροφή του συστήματος ύδρευσης. Αν τελικά πραγματοποιήσει τις δύο αυτές κινήσεις είναι άγνωστο προς το παρόν.

16.000 Παλαιστίνιοι νεκροί - Για κάθε νεκρό μαχητή της Χαμάς, σκοτωνονται δύο άμαχοι

Για κάθε νεκρό μαχητή της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας χάνουν τη ζωή τους δυο άμαχοι, ανέφεραν τη Δευτέρα ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού του Ισραήλ.

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι καλό το ότι έχουμε λόγο δύο προς ένα», δήλωσε αξιωματικός, επιμένοντας πως η Χαμάς χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες και αυτή είναι «βασική στρατηγική της». Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το αρνείται.

«Ευελπιστούμε ότι ο λόγος αυτός θα είναι πολύ πιο χαμηλός στην επόμενη φάση του πολέμου», πρόσθεσε.

Από τη δική του πλευρά το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας τονίζει πως ο πόλεμος που εξαπέλυσε το Ισραήλ μετά την 7η Οκτωβρίου έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 16.000 ανθρώπους, το 70% εκ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά.

Βομβαρδίζεται η Γάζα

Κατά την πέμπτη μέρα μετά τη λήξη της εκεχειρίας, ο στρατός του Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα, σφυροκοπεί την πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Όπως αναφέρει το Times of Israel, πλήττονται εγκαταστάσεις που ο ισραηλινός στρατός θεωρεί πως ανήκουν στη Χαμάς στην πόλη. Νωρίτερα δεκάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μηχανήματα έργου θεάθηκαν να κινούνται προς αυτή, κατά πληροφορίες του Τύπου.

  • Εμφανίσεις: 21

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Λίγες αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και μεμωνομένες καταιγίδες, χωρίς όμως  αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα…

Περισσότερα...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: CNN.gr


  • Εμφανίσεις: 23

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Δύο μέρες με ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα - Οι περιοχές με έντονα φαινόμενα (live)
  2. Τι προβλέπει η συμφωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν για το μεταναστευτικό: 20 μνημόνια συνεργασίας για υπογραφή την Πέμπτη
  3. Οργή φοιτητών του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης για τη συγχώνευση τμημάτων
  4. Don Leon: Πολυτελής ζωή, τζόγος και... Καλάσνικοφ - Η συμμορία του τράπερ των ΑΤΜ τα είχε όλα
  5. Καθυστερήσεις made in Greece στην υλοποίηση των ανακουφιστικών μέτρων για τους πλημμυροπαθείς
  6. Ντέιβ Μπρούμπεκ: Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρυθμό και την ιστορία της τζαζ
  7. Η Φάρμα - Παρλάντζας για Τσάμη: «Μάζεψαν εδώ μέσα όλους τους χαζούς»
  8. Η Φάρμα: Αυτός είναι ο πρώτος μονομάχος για αποχώρηση - Ποιος πήρε την ασυλία
  9. Αχαΐα: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε από την ΕΜΑΚ ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ
  10. Γιορτή σήμερα 5/12 - Του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου
  11. Ηλίας Μοσιαλος: Δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε λάθος στην επόμενη κρίση
  12. Αχαΐα: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ
  13. Ο Πούτιν δέχτηκε τα διαπιστευτήρια των πρέσβεων Ελλάδας και Τουρκίας - Τι τους είπε;
  14. «Kατάσκοπος της Κούβας o Ρότσα για 40 χρόνια» λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
  15. Επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: Δεν θα παραστεί τελικά στον Αρειο Πάγο ο Β.Μαρινάκης

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ACS ...σημαίνει courier
George Coiffure
Galaxy Hotel
Ποδήλατο Γιαννούλη
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline