Πάτρα: «Κόλαφος» το πόρισμα της ψυχολόγου για τη Ρούλα - Οι «φόβοι» στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Πάτρα: «Κόλαφος» το πόρισμα της ψυχολόγου για τη Ρούλα - Οι «φόβοι» στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας
Πόρισμα - «φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου από την ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη στην υπόθεση της Πάτρας.

«Καίει» τη Ρούλα Πιαπιρίγκου η ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη για την υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Στο πόρισμα των 54 σελίδων, η ψυχολόγος αναφέρεται στην συνομιλία που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ αναλύει και τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, που έχουν απασχολήσει πολύ τους ειδικούς.

Όπως τονίζει η ψυχολόγος, σύμφωνα με τον Alpha, η 33χρονη πέφτει σε αντιφάσεις, στερείται συναισθήματος και η αφήγησή της φαίνεται να μην είναι αληθής. Μάλιστα, αναφέρεται ότι οι σκέψεις της γυρνούν συνέχεια γύρω από τον Μάνο Δασκαλάκη, κατασκευάζοντας αντιζηλίες.

Η έκθεση αναφέρει ακόμα πως η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας αντιλαμβανόταν τα παιδιά της ως «μια ναρκισσιστική προέκταση της, που καλούνταν να εκπροσωπήσουν της δικές της επιθυμίες».

Αναλυτικά όσα επισημαίνει η ψυχολόγος

«Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες. Σε πολλά σημεία η αφήγησή της φαίνεται μη αληθής, στην προσπάθειά της να διαψεύσει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι φανερό, ότι οι σκέψεις της και οι επενδύσεις της επικεντρώνονται γύρω από τον σύζυγό της, ενώ φαίνεται να δημιουργεί εκ των υστέρων κατασκευές, γύρω από ζητήματα αντιζηλίας με άλλες γυναίκες.

Οι περιγραφές για τα παιδιά της, μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι τα αντιλαμβανόμαστε ως μία ναρκισσιστική προέκτασή της, που καλούνται να εκπροσωπήσουν τον δικό της λόγο και τις δικές της επιθυμίες. Η ίδια φάνηκε να μην κατανοεί τις θεμελιώδεις αναπτυξιακές τους ανάγκες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ψυχολόγος».

Τι είπε για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Αναφορικά με τις ζωγραφιές της μικρής Τζωρτζίνας, η ψυχολόγος διαπίστωσε ότι η 9χρονη ήταν ανήσυχη και προσπαθούσε να δουλέψει και να κατανοήσει μέσα της τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, αλλά και τον φόβο της, μην της συμβούν τα ίδια πράγματα.

  • Εμφανίσεις: 0

Άρση βέτο από Τουρκία για ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Άρση βέτο από Τουρκία για ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Υπεγράφη κοινή δήλωση Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας για τις τουρκικές «ανησυχίες ασφαλείας» στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία θα υποστηρίξει στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης αυτή την εβδομάδα την πρόσκληση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τουρκική Sabah, μετά την τριμερή συνάντηση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη υπεγράφη κοινή δήλωση μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.

Όπως μεταδίδει η τουρκική Sabah, o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε: «Όταν νέες χώρες ενταχθούν στη συμμαχία, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες των μελών. Η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με την Τουρκία».

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Φινλανδίας

Αναλυτικά, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Φινλανδίας Sauli Niinistö:

Σήμερα στη Μαδρίτη, πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, είχαμε μια διεξοδική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον, με τη βοήθεια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, οι υπουργοί Εξωτερικών μας υπέγραψαν τριμερές μνημόνιο που επιβεβαιώνει ότι η Τουρκική Δημοκρατία θα υποστηρίξει στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης αυτή την εβδομάδα την πρόσκληση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Τα συγκεκριμένα βήματα της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ θα συμφωνηθούν από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών, αλλά η απόφαση αυτή είναι πλέον επικείμενη.

Το κοινό μας μνημόνιο υπογραμμίζει τη δέσμευση της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Τουρκίας να επεκτείνουν την πλήρη υποστήριξή τους έναντι των απειλών που απειλούν την ασφάλεια η μία της άλλης. Το γεγονός ότι γινόμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει περαιτέρω αυτή τη δέσμευση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τουρκική Δημοκρατία έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την απειλή της τρομοκρατίας. Η Φινλανδία λαμβάνει συνεχώς σοβαρά υπόψη της αυτές τις ανησυχίες. Η Φινλανδία καταδικάζει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα δεσμευτεί πλήρως στα αντιτρομοκρατικά έγγραφα και τις πολιτικές του ΝΑΤΟ.

Καθώς ενισχύουμε τη συνεργασία μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τις εξαγωγές όπλων και τις εκδόσεις, η Φινλανδία συνεχίζει φυσικά να λειτουργεί σύμφωνα με την εθνική της νομοθεσία.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσω αυτό το στάδιο της πορείας της Φινλανδίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Προσβλέπω τώρα σε γόνιμες συζητήσεις για το ρόλο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ με τους μελλοντικούς συμμάχους μας εδώ στη Μαδρίτη.

Η συνάντηση με Ερντογάν 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση στην πρωτεύουσα της Ισπανίας με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο, την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε μια προσπάθεια να αρθούν τα εμπόδια που έχει θέσει η Άγκυρα στην προοπτική ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, το iEidiseis μετέδωσε ότι Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία ετοιμάζουν κοινό υπόμνημα που θα ανταποκρίνεται στις τουρκικές ανησυχίες ασφαλείας, όπως μετέδωσαν φινλανδικά ΜΜΕ.

Στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι αναφορές στις φινλανδικές εφημερίδες Helsingin Sanomat και Iltalehti, είδαν το φως της δημοσιότητας καθώς οι ηγεσίες της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας συμμετείχαν σε μακρά συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

  • Εμφανίσεις: 0

Τέλος από τον ΕΣΑΚΕ με αιχμές ο Γιώργος Πανταζόπουλος

Τέλος από τον ΕΣΑΚΕ με αιχμές ο Γιώργος Πανταζόπουλος 28/06/2022
Γιώργος Πανταζόπουλος

Η αλλαγή… κατεύθυνσης στον ΕΣΑΚΕ ανάγκασε τον Γιώργος Πανταζόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Με δήλωσή του, ο παράγοντας του Περιστερίου γνωστοποίησε την αποχώρησή του τόσο από τη θέση του μέλους της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης, όσο και από εκείνη του Γενικού Γραμματέα, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές, λέγοντας ότι δεν γίνεται σοβαρή προσπάθεια για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος.

Η δήλωση του Γιώργου Πανταζόπουλου:

«Όταν ανέλαβα πριν από ενάμιση χρόνο τη θέση του Γενικού Γραμματέα στον ΕΣΑΚΕ, πίστευα ότι με γνώμονα την ενότητα και την ομοφωνία, είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε σοβαρά βήματα για το καλό του επαγγελματικού μπάσκετ.

Πράγματι κάναμε κάποια βήματα μπροστά, αλλά όχι τόσο σημαντικά, πόσω μάλλον όταν με την πάροδο του χρόνου και ειδικά τον τελευταίο ενάμιση μήνα η πλειοψηφία των ομάδων κινήθηκε σε άλλη κατεύθυνση.

Όταν λοιπόν οι θέσεις της πλειοψηφίας είναι πλέον σε άλλη γραμμή από εκείνη που εξαρχής χαράξαμε και δεν με εκφράζουν ως μέλος του Προεδρείου, είναι φύσει αδύνατο να παραμείνω τόσο στη θέση του μέλους της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης όσο και σ’ εκείνη του Γενικού Γραμματέα. Γι' αυτό και υπέβαλα την παραίτησή μου.

Διότι ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να λειτουργεί με αρχές και κανόνες και να βελτιώσει το προϊόν μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών, για τα οποία δεν γίνεται σοβαρή προσπάθεια».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.gr


  • Εμφανίσεις: 0

ΒΙΝΤΕΟ: Οπαδοί της ΑΕΛ πανηγυρίζουν για την αποχώρηση του Κούγια!

ΒΙΝΤΕΟ: Οπαδοί της ΑΕΛ πανηγυρίζουν για την αποχώρηση του Κούγια! 28/06/2022
Οπαδοί ΑΕΛ

Με κάθε επισημότητα ο Αχιλλέας Νταβέλης είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, μετά από την συμφωνία που έγινε για την αγορά των μετοχών της ομάδας, από τον Αλέξη Κούγια.

Οι οπαδοί της θεσσαλικής ομάδας, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την χαρά τους και έτσι, πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου που έδινε ο Αλέξης Κούγιας για την ανακοίνωση της πώλησης των μετοχών στον νέο ιδιοκτήτη της, μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης πανηγυρίζοντας την εξέλιξη.

Μάλιστα, όσοι βρέθηκαν σε εκείνο το σημείο άναψαν καπνογόνα και φώναζαν συνθήματα της ομάδας.


 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.gr


  • Εμφανίσεις: 0

Η απόφαση του δικαστηρίου για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

Η απόφαση του δικαστηρίου για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα 28/06/2022
Μακρινίτσα

Σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας τον 34χρονο Βολιώτη, δράστη της άγριας δολοφονίας της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 29χρονου αδελφού της Γιώργου στις 5 Απριλίου 2021 στη Μακρινίτσα.

Η απόφαση, που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ήταν ομόφωνη, με τον κατηγορούμενο να κρίνεται ένοχος για τις δύο ανθρωποκτονίες, οι οποίες έγιναν με πλήρη καταλογισμό, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί ακαταλόγιστου λόγω ψυχικής διαταραχής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «magnesianews.gr», στο άκουσμα της απαγγελίας της ποινής αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο πατέρας των δύο αδερφών ξέσπασε σε λυγμούς νιώθοντας δικαιωμένος.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και του ότι τον ώθησε στις πράξεις του η συμπεριφορά των θυμάτων, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

«Φοβόμουν ότι η γυναίκα μου θα έριχνε κάτι στο φαγητό και γι’ αυτό δεν έτρωγα. Ένιωθα ότι δεν ήμουν καλά, αλλά δεν ήθελα να ζητήσω βοήθεια από γιατρό γιατί δεν εμπιστευόμουν κανέναν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γυναικοκτόνος.

Ολόκληρος ο διάλογος:

Κατηγορούμενος: “Ένιωθα ότι με παρακολουθούσαν τα πεθερικά μου, οι γείτονες… Δεν έβγαινα έξω. Φοβόμουν ότι η γυναίκα μου θα έριχνε κάτι στο φαγητό και γι’ αυτό δεν έτρωγα. Ένιωθα ότι δεν ήμουν καλά, αλλά δεν ήθελα να ζητήσω βοήθεια από γιατρό, γιατί δεν εμπιστευόμουν κανέναν. Εκείνη την ημέρα ξεκίνησα από τον Βόλο και πήγα στην Μακρινίτσα χωρίς να ειδοποιήσω την γυναίκα μου για να δω το παιδί μου. Γιατί όποτε και αν της ζητούσα να δω το παιδί αρνούνταν και μου έλεγε: όχι πριν να πας σε γιατρό.”

Πρόεδρος: Πήρατε και το μαχαίρι μαζί;

Κ: Το είχα μαζί μου τους τελευταίους μήνες, γιατί φοβόμουν μήπως κάποιος μου επιτεθεί.

Π: Ποιος;

Κ: Ο πεθερός μου ή κάποιος γείτονας..

Και συνέχισε ο δράστης της διπλής δολοφονίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα:

Κ: Έσπασα το τζάμι της πόρτας με κάτι τούβλα που βρήκα μπροστά μου. Είδα την πεθερά μου που μου είπε ότι θα σε κλείσω στο ψυχιατρείο. Την έσπρωξα.

Π: Η γυναίκα σας ήταν εκεί;

Κ: Ήταν κάπου μέσα στο σπίτι. Ήμουν θολωμένος…

Π: Και μετά τι κάνατε;

Κ: Έσπρωξα την γυναίκα μου και μετά βγήκα στην αυλή όπου είδα τον αδερφό της. Τον έσπρωξα και αυτόν.

Π: Το μαχαίρι το χρησιμοποιήσατε;

Κ: Δεν θυμάμαι…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.gr


  • Εμφανίσεις: 0

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ποδήλατο Γιαννούλη
Το Σουβλάκι του Πασά
ACS ...σημαίνει courier
Tzimas Home Accessories